top of page

NIEUWS.

DE MARKETEER VOOR DE LOGISTIEK: WAT IS ONZE VISIE?


Logistiek, een dynamische markt die constant verandert. Toch ontbreekt er iets in de logistieke sector: een gestroomlijnde marketing. Uiteindelijk gaat het om het inspelen op de verandering en dit op een strategische manier aanpakken. Marketing is geen optie meer, maar een must. Ook in de logistieke en transportsector speelt (online)marketing een cruciale rol. Steeds meer bedrijven voelen dat 'de boot gemist is' op het gebied van online visibiliteit.


Uit onderzoek van het nieuwsblad Transport is namelijk gebleken dat 400 respondenten, afkomstig uit de logistieke markt, van mening zijn dat een goede website en social media de belangrijkste marketingtools zijn. Maar liefst 62% vindt een goede website het belangrijkst. Hiernaast vindt ook bijna de helft van de respondenten social media onmisbaar.

Dit is goed nieuws, maar hierbij moet niet vergeten worden dat het ook belangrijk is om een goede website-indeling te hebben, zodat uw website een goede plek krijgt in de Google ranking. Anders is een website moeilijk vindbaar en heeft de tijd en energie die u erin heeft gestoken weinig resultaat. Een goede vindbaarheid bereikt u met SEO/SEA. Lees onze blogpost om erachter te komen wat SEO inhoudt en hoe u uw online vindbaarheid kan verbeteren: https://www.mlm-promotions.nl/nieuws/seo-de-steunpilaren-van-een-website


De noodzaak van marketing inzien is één ding, een strategische opzet van een marketing met resultaten is iets totaal anders. Relatief weinig logistieke bedrijven beschikken echter over een goed marketingsysteem. Zelfs als een bedrijf een marketingafdeling heeft, acteert de helft van deze bedrijven vaak ad hoc. Geen doordacht marketingplan, geen jaarbudget of geen gewenst resultaat. Moge het duidelijk zijn dat het dan ook onmogelijk is om hier resultaat van te verwachten. Maar ja, waar te beginnen? Want een volledige gestroomlijnde marketing met goede visuals én goede content opzetten is nogal wat. Sterker nog, kost ook nogal wat. En om al deze mensen binnen uw organisatie te verzamelen, is een onnodige kostenpost. Waarom een complete marketingafdeling oprichten als er een optie is om dit volledig uit handen te geven mét gewenst resultaat? MLM Promotions is uw volledig marketingpartner. Online marketing, social media beheer, SEO-optimalisatie of webdesign. MLM doet het allemaal en vindt flexibiliteit heel belangrijk. Door deze visie valt elke dienst te combineren zodat u het optimale resultaat kan behalen. Dan doet u waar u goed in bent en wij waar wij goed in zijn.


Het is fijn om met een partner te werken met een logistieke achtergrond, die snapt hoe de doelgroep denkt en een partner die volledig op de hoogte is van alles wat er zich in de logistieke en transportsector afspeelt. Een marketingbedrijf dat niet alleen gespecialiseerd is in online marketing, webdesign en SEO, maar ook een marketingbedrijf dat precies weet wat uw klanten willen en de juiste kennis bezit door de ervaring die MLM door de jaren heen heeft opgedaan.


MLM Promotions vindt namelijk zijn roots in MLM Logistics Support. Het is opgericht in 2016 door eigenaar Michelle Marsé. Michelle, afgestudeerd in Logistics Management heeft zich na MLM Logistics Support en haar studie volledig gespecialiseerd in marketing in de logistiek. Hieruit is MLM Promotions voortgekomen. Bestaande uit een team van marketeers, grafisch ontwerpers en webdevelopers is MLM dé marketeer voor logistiek Nederland.

bottom of page